Повінь у Таїланді / Скріншот

Близько 28 провінцій країни постраждали від недавніх повеней, зсувів і ураганів. Повідомляється про одного загиблого в провінції Чантабурі в результаті повені.

Про це повідомляє Meteoprog.ua з посиланням на Департамент запобігання і пом'якшення наслідків стихійних лих (DDPM) Таїланду.

Читайте такожЗруйновані будинки та змиті в озеро автомобілі: Індію накрила потужна повінь (фоторепортаж, відео)

Відео дня

В цілому 25 546 домашніх господарств постраждали від повеней і проливних дощів.

З початку жовтня деякі частини провінції Накхонратчасіма накрили повені. Ситуація погіршилася за останні кілька днів після того, як 15 жовтня скиди води з греблі Лам Пхра Флоенг затопили частини району Пак Тонг Чай. Два дні потому стіни водосховища Хін Та Нго обрушилися, що викликало подальше повінь в Пак Тонг Чай.

Шторм "Алекс" у Франції

У південно-східній частині Франції під час повеней 2 жовтня, викликаних штормом "Алекс", зникли безвісти щонайменше 8 осіб.

Синоптики повідомили, що в деяких районах за 24 години випало 450 мм опадів, що еквівалентно обсягам опадів за майже чотири місяці в цю пору року.

Зокрема, шторм призвів до сильної повені в місцевості поблизу Ніцци, в Бретані з четверга до п'ятниці сила вітру сягала понад 180 км за годину.

Як повідомив директор служби цивільного захисту Жеремі Круншан, напередодні випало більше опадів, аніж 3 жовтня 2015 року, коли внаслідок повені в Каннах і його околицях на Французькій Рив'єрі загинули 20 осіб.