В українців високий рівень недовіри до політиків, в тому числі до президента / фото УНІАН

Президент України Петро Порошенко може не потрапити до другого туру майбутніх президентських виборів.

Читайте такожПрезидентський рейтинг: Порошенко не потрапляє навіть у другий тур, Вакарчук і Зеленський підбираються до лідерів - опитування

Про це повідомляє "Главред" з посиланням на заяву українського дипломата, керівника Фонду "Майдан закордонних справ" Богдана Яременка.

Відео дня

Він наголосив, що, враховуючи тотальний рівень недовіри до політики і політиків, сьогодні трохи більше половини українців не визначилися зі своїми політичними уподобаннями.

"Рівень підтримки навіть найрейтинговіших політиків України коливається в межах 5-10%. Отже, теоретично посунути лідера рейтингу з першого місця може будь-хто, хто переконає всіх або більшість громадян України, які ще не визначилися. Фактично наступним президентом України може стати будь-хто. Якщо нові переконливі особи знайдуться, нас чекають сюрпризи. Якщо ж сюрпризів не станеться, ЗСУ вітатимуть пані Верховну Головнокомандуючу", - вважає дипломат.

На його думку, проблема Порошенко в його природній нещирості.

"Він вирішив лукавити і грати з чітко вираженою довірою і надією на зміну життя в Україні на краще. Українцям це не сподобалося, оскільки за свої надії ми заплатили жертвами Революції Гідності та війни з Росією. Час для лукавства минув. Хоча не впевнений, що не лише Порошенко, але й інші політики це зрозуміли", - додав Яременко.

Як повідомляв УНІАН, раніше Яременко потролив конфуз з прапором на інавгурації в Кремлі.