Голова російського МЗС незадоволений  спецпредставником Держдепу США Куртом Волкером / Ілюстрація REUTERS

Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров звинуватив спеціального представника Держдепартаменту США по Україні Курта Волкера у «підтримці примх української влади».

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це Лавров сказав під час зустрічі зі студентами Московського державного інституту міжнародних відносин.

Читайте також"Ми готові всіляко сприяти": Росія приписала собі "вирішальну роль" у розробці Мінських угод

Відео дня

«На жаль, наші американські колеги, призначивши пана Волкера спецпредставником, не надто неупереджено працюють, а по суті справи, підтримують всі примхи української влади. Хоча я впевнений, що, будучи розумними людьми, вони розуміють, що ці примхи шкідливі і перекреслюють перспективи врегулювання. Сподіваюся, все-таки дисциплінуючий вплив США на Київ настане, тому що більше нікого українці не слухають», - заявив Лавров.

На його думку, єдиний спосіб врегулювати «українську кризу» - виконання Мінських угод, для чого влада України має вести «прямий діалог з Донецьком і Луганськом».

Водночас Лавров запевнив, що Росія готова налагоджувати відносини з США. «Ми готові, як неодноразово говорив президент Росії та інші представники нашої країни, у відносинах з США йти назустріч один одному так швидко і на таку глибину, наскільки до цього готові у Вашингтоні», -сказав він.

«Думаю, що найближче майбутнє російсько-американських відносин не дуже ясне, але переконаний, що в кінцевому рахунку наші відносини повернуться на рівень справжніх партнерів, стратегічних партнерів», - зазначив Лавров.

За його словами, у Другій світовій війні Москва і Вашингтон були союзниками, а «коли дві країни ладнають, від цього виграє весь світ, оскільки відбувається менше конфліктів».

Як соообщал УНІАН, Волкер у вересні приїде з візитом в Україну.