Клімкін зустрівся з секретарем по міждержавних відносин Святого Престолу Полом Річардом Галлахером / фото mfa.gov.ua

Святий Престол поважає рішення України про створення єдиної помісної православної церкви.

Як повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ, зустріч міністра закордонних справ Павла Клімкіна із секретарем по міждержавних відносинах Святого Престолу Полом Річардом Галлахером відбулася у вівторок в рамках 73-ї сесії Генеральної асамблеї Організації Об'єднаних Націй.

Читайте такожЗаяви УПЦ МП виглядають спробою штучного розпалення конфлікту - Мінкультури

Відео дня

"Відбувся обмін думками щодо процесу надання автокефалії Українській Православній Церкві. Святий Престол поважає рішення українського народу щодо створення єдиної помісної церкви", - йдеться в повідомленні.

Українською стороною наголошено, що Томос, як перший крок до нової церкви, стане актом глибокої історичної справедливості та передвісником миру, єдності та гармонії, зміцнення конституційного принципу свободи віросповідань та захисту прав і свобод українського народу.

"Цей процес вже почався і повернення до "status quo" неможливо", - йдеться в повідомленні.

У МЗС відзначили, що підтримка Святого Престолу та чітка позиція щодо надання Томосу є важливим кроком для посилення міжрелігійного діалогу.

Як повідомляв УНІАН, у Сполучених Штатах Америки висловили підтримку Україні в питанні здобуття автокефалії православної церкви.