Лукашенко поскаржився, що в Україні не підтримали його пропозицію / фото kremlin.ru

У Кремлі нічого не знають про пропозицію Лукашенка розмістити білоруських прикордонників на кордоні РФ і України на ділянці з тимчасово окупованими територіями Донбасу.

Під час спілкування з журналістами, відповідаючи на запитання кореспондента УНІАН, чи обговорював Лукашенко таку пропозицію з президентом РФ Володимиром Путіним, прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков сказав, що не знає про це.

Читайте такожУ Кремлі відреагували "глибоким жалем" на ухвалення ГА ООН резолюції щодо мілітаризації Криму

Відео дня

«Я не маю інформації щодо цього», - зазначив Пєсков.

При цьому він додав, що не є прес-секретарем Лукашенка, і не може про це нічого сказати.

14 грудня президент Білорусі на прес-конференції для російських ЗМІ в Мінську заявив, що його пропозиції щодо контролю на російсько-українському кордоні і проведення виборів на Донбасі не були підтримані, зокрема, президентом України Петром Порошенком.

«Я вже готовий був, як прикордонник, стати на тому рубежі, враховуючи, що до мене нормально російські люди ставляться й українці, і вибори там провести за Мінською угодою ... Що ви думаєте? Ті, кому треба припинити цю війну, перш за все, Порошенку і українцям, самі почали це відкидати. Мотивацію знайшли: Лукашенко проросійський», – сказав президент РБ.