facebook.com/Batkivshchyna

Як передає кореспондент УНІАН, про це йдеться у спільній заяві Гройсмана і Ламмерти.

Також голова Верховної Ради України і президент Бундестагу ФРН засудили анексію Російською Федерацією Криму та міста Севастополь, що “суперечить Статуту ООН, Гельсінському заключному акту й особливо Будапештському меморандуму від 1994 року”.

Читайте такожДев'ятеро євродепутатів вирішили підтримати Савченко символічним голодуванням

Відео дня

Крім того, у заяві наголошується, що в Україні мають бути проведені реформи, які сприятимуть економічному та демократичному розвитку країни.

“Ключова роль у цьому процесі відводиться імплементації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, включаючи підготовку до започаткування поглибленої і всеохоплюючої зони вільної торгівлі між Україною та ЄС. Лібералізація візового режиму, до якої прагнемо, також належить до кола питань, які необхідно з'ясувати в цих рамках”, - зазначається у заяві.

У документі також сказано, що президент німецького Бундестагу підтримуватиме ухвалення незабаром рішення щодо ратифікації Угоди про асоціацію, яке має бути прийняте до проведення саміту «Східного партнерства» у Ризі, а також супроводжуватиме надання Україні Євросоюзом та міжнародними фінансовими інститутами погодженої додаткової макрофінансової допомоги для стабілізації економічної ситуації та підтримки реформ.