Ілюстрація / REUTERS

Начальник Генерального штабу Збройних сил України Віктор Муженко заявив про підготовку планів протидії спецпідрозділам Російської Федерації.

Як передає управління зв’язків з громадськістю ЗСУ, про це Муженко повідомив під час конференції з питань розвитку Сил спеціальних операцій, яка відбулася у Києві.

Зазначається, що захід організовано за сприяння штабу Сил спеціальних операцій НАТО та за участі його офіційної делегації на чолі з командувачем штабу Сил спеціальних операцій НАТО віце-адміралом Коліном Кілрейном.

Відео дня

Читайте такожТурчинов назвав шість головних загроз для України з боку Росії

Під час конференції представники органів військового управління Збройних сил України та інших військових формувань обмінялися досвідом з фахівцями з питань Сил спеціальних операцій Збройних сил США, Великої Британії, Республіки Польща, Литовської Республіки, Латвійської Республіки, Естонської Республіки, Румунії, Королівства Данія та Канади.

Також окремо були порушені питання розвитку морської складової Сил спеціальних операцій ЗС України, комплексного плану розвитку цього роду військ та безпекової ситуації в регіоні.

«Генеральним штабом проаналізовано дії спеціальних підрозділів Російської Федерації і у нас вже готові плани протидії на різні сценарії кризових ситуацій. Наше завдання — не знижувати темп впровадження нових стандартів у підготовці, технічному оснащенні та всебічному забезпеченні вітчизняних Сил спеціальних операцій», - зазначив Муженко.

Раніше Генштаб суттєво посилив угруповання військ на потенційно небезпечних напрямках.