Курт Волкер / REUTERS

Спеціальний представник Державного департаменту США у справах України Курт Волкер наступного тижня здійснить візит в Україну.

Про це повідомив міністр закордонних справ України Павло Клімкін журналістам у Брюсселі після міністерського засідання "Друзі України в ЄС + Україна" на рівні глав зовнішньополітичних відомств держав-членів ЄС.

"Я з Куртом зустрічався позавчора. Він буде наступного тижня знову в Україні", - сказав Клімкін.

Відео дня

Також глава МЗС розповів про перспективи нової зустрічі у «Норманському форматі», а також окремої зустрічі Волкера з російською стороною.

"Він готовий зустрічатися. Я сказав моєму німецькому колезі, я готовий зустрічатися в «Нормандському форматі». Важливо, щоб зустріч була реальною", - заявив Клімкін.

Читайте такожВолкер вважає прийнятним участь спостерігачів РФ в українських виборах у складі місії ОБСЄ/БДІПЛ

За його словами, така зустріч повинна зосереджувати увагу на звільненні українських моряків і політичних в'язнів, на свободі мореплавства в Керченській протоці і Азовському морі, на ситуацію в галузі безпеки на Донбасі.

"Росія не хоче навіть казати, що вона обговорює ці теми, але Курт (Волкер) сподівається, що зустріч найближчим часом відбудеться. В якому форматі і коли, він поки що сказати не може. Але для того, щоб вона відбулася, потрібно, щоб Росія хотіла реально розмовляти", - додав Клімкін.

"Зараз Росія чекає виборів... Тобто, вони свідомо чекають до того часу, коли вони, як сподіваються, побачать щось інше. Я вважаю, що все це не марно - в будь-якій політичній реальності в Україні проросійської реальності більше не буде", - наголосив глава МЗС.