Порошенко вирішив особисто взяти участь у дебатах / фото УНІАН

Заступник глави Адміністрації президента України Костянтин Єлісєєв зазначив, що президент Петро Порошенко під час пленарних дебатів в Генеральній асамблеї Організації Об'єднаних Націй 20 лютого розповість про скоєні Росією злочини на тимчасово окупованих територіях України.

Читайте такожГрицак назвав прізвища замовників підпалу храмів УПЦ МП в Україні

Як передає кореспондент УНІАН, про це Єлісєєв повідомив на брифінгу в Києві.

Відео дня

«20 лютого вперше в історії відбудуться пленарні дебати з нового пункту порядку денного – ситуація на тимчасово окупованих територіях України. Це новий пункт, який був включений саме на цій сесії, і дуже символічно, що ці дебати відбудуться в 5-ту річницю російської агресії (проти України – УНІАН)».

Тому, за словами Єлісєєва, президент вирішив особисто взяти участь, «щоб з найвищої трибуни світу ще раз довести до відома світової спільноти про ті злочини, які скоєні Росією, і про широкомасштабний вимір російської агресії, яка включає не лише збройну агресію та гуманітарні злочини, а й злочини, які мають екологічні наслідки, питання, пов’язані з порушенням прав людини».

За словами заступника глави АП, президент використає трибуну Генасамблеї ООН для того, щоб нагадати «про події 5-річної давнини, нагадає про те, що Україна бореться не лише за свою незалежність і територіальну цілісність, а за безпеку та процвітання всієї Європи».

За його словами, цей виступ консолідує позицію світової спільноти на підтримку України.

Як повідомляв УНІАН, 20 лютого Генасамблея ООН обговорить ситуацію на окупованих Росією територіях України.