Виконувач обов'язків постійного представника США при ООН Джонатан Коен закликав Російську Федерацію негайно звільнити захоплені біля Керченської протоки три українські судна і 24 членів екіпажу.

Читайте такожПорошенко: настав час поставити РФ на місце і позбавити її права вето в Радбезі ООН

Про це американський дипломат заявив під час виступу на дебатах Генеральної асамблеї ООН щодо ситуації на тимчасово окупованих територіях України.

"Як ми неодноразово говорили, Сполучені Штати не визнають і не будуть визнавати цілеспрямовану анексію Криму. Ми ніколи не погодимося ні на що інше, як на повне відновлення територіальної цілісності України. Наші санкції, пов'язані з Донбасом, залишатимуться чинними, поки Росія повністю не виконає Мінські угоди. Наші санкції, пов'язані з Кримом, зберігатимуться, поки Росія не поверне контроль над півостровом Україні", - наголосив Коен.

"Оскільки ми наближаємося до п'ятої річниці незаконного захоплення і окупації Росією Криму, - Росія, на жаль, обумовила яскраве нагадування того, чому міжнародна спільнота має залишатися рішучою, коли Росія напала і захопила українські судна і екіпаж 25 листопада у 2018 році. Ми закликаємо Росію негайно звільнити судна і екіпаж та припинити перешкоджати, затримувати і переслідувати транзитні судна у Керченській протоці, які слідують в або з українських портів", - заявив Коен.