Аваков отримав цю інформацію від "оперативних джерел" / фото facebook.com/mvs.gov.ua

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявляє, що певні структури готують низку провокацій проти нього та міністерства.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

«Кілька годин тому оперативні джерела повідомили мене, що певні структури готують низку провокацій проти мене - як міністра внутрішніх справ - і МВС.

Відео дня

Читайте такожАваков закликав Раду посилити відповідальність за порушення виборчого законодавства

Це робиться для того, щоб дискредитувати і нівелювати роботу поліції щодо забезпечення чесних виборів в Україні », - написав Аваков.

Він повідомляє, що «на мої рахунки в Україні або Італії з незрозумілих джерел повинна «впасти» значна сума грошей в іноземній валюті - нібито за «оплату послуг МВС з прикриття фальсифікацій і підкупу виборців на користь певного кандидата ».

«Для повноти «ефекту» гроші можуть бути російського походження», - додав він.

«Коли такого роду провокації виходять від країни-агресора, я розумію. Але коли такі інтриги плетуться проти тебе у власній країні - це прийняти непросто. Проте, я припускав, що щось подібне може статися. І намагався бути до цього готовий. І готовий. Ми тут, у МВС, не цукрові - не розтанемо», - заявляє Аваков.

Міністр наголошує: «ніколи не піду на компроміси і не укладатиму «таємних» союзів з жодним із кандидатів у президенти, скільки б мені не приписували таких союзів у пресі».

«Ніякої легітимізації для порушників виборчого законодавства не буде. Це принцип», - пише він.

Аваков повідомив, що на 54-й день виборчої кампанії до МВС і Національної поліції надійшло 1741 повідомлення про порушення.

«Усі без винятку отримали реакцію від правоохоронців. 77 кримінальних проваджень, 401 адміністративний протокол. Статистика за фігурантами звернень така: БПП - 420, "Батьківщина" - 337, "Самопоміч" - 159, "Громадянська позиція" - 124, Радикальна партія - 117», - написав міністр.

«Закликаю всіх до тверезості, професіоналізму і аполітичності! Без фейсбучних хайпів! Вибори закінчаться, а нам всім разом потрібно думати про країну», - пише Аваков.

«Ми не поступимося погрозам і шантажу», додав він.