Порошенко заявив, що вже ні в кого в Україні не виникає думки святкувати «23 лютого» / фото УНІАН

Президент України Петро Порошенко заявив, що вже ні в кого в Україні не виникає думки святкувати «23 лютого», і висловив підтримку тим, хто забув, що це за день.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Порошенко сказав під час засідання Ради регіонального розвитку у Львівської області у конференц-залі «Арена Львів».

Читайте такожДуда назвав важливим для Польщі бойовий досвід українських військових у війні на Донбасі

Відео дня

«Сьогодні 23 лютого. Я твердо переконаний, що ви точно вже забули, що це за день. І я хочу оплесками підтримати такий факт, підтримати всіх тих, хто забув», - зазначив він.

За його словами, зміни в календарі яскраво ілюструють, як змінюється Україна.

Порошенко відзначив, що в лютому 2014 року, коли так звані «зелені чоловічки» захоплювали Крим, вже почалася незаконна анексія українського півострова РФ.

«Я це бачив на власні очі, коли прибув до аеропорту Сімферополя для того, щоб з’явитися у Верховній Раді Криму. Все, що я міг зробити, це особисто прийти і зробити спробу зупинити незаконне засідання, на якому вони планували оголосити «референдум», - сказав глава держави.

«Коли я прийшов до приміщення кримського парламенту, там світло було вимкнене, нікого не було, а приміщення стоїть в оточенні маленьких «зелених чоловічків» в три ряди. Вони вишукувались для того, щоб не пустити Порошенка. Я на фоні пустого темного приміщення сказав, що це все фейк, фарс, хочу, щоб світ мене почув, бо ми – велика нація не боїмося Росію. І це було продемонстровано протягом наступних 5 років», - додав президент

Він нагадав, що «23 лютого – день російської армії – був українським державним святом, вдумайтесь, така була Україна, його скасування було моїм першим президентським рішенням».

«Сьогодні кожен українець знає про наш український справжній день захисника Вітчизни – про 14 жовтня. Дуже добре, коли державні і народні свята поєднуються…і вже ні в кого думки немає святкувати 23 лютого», - зауважив глава держави.

Протягом довгого часу 23 лютого в Україні відзначали День захисника Вітчизни, проте з 2014 року наша країна відмовилася від цього свята. В українських військових з'явилося своє свято - День захисника України, яке відзначається 14 жовтня.