За словами гендиректора "Укроборонпрому", офіційного імпорту з країною-агресором не було / фото УНІАН

Перший заступник генерального директора Державного концерну “Укроборонпром” Сергій Омельченко наголошує, що не йдеться про закупівлю деталей в Росії.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав у коментарі журналістам після засідання Комітету Верховної Ради з питань запобігання і протидії корупції, де розглядалося питання щодо журналістського розслідування про корупцію у сфері діяльності “Укроборонпрому”.

Читайте такожСБУ про скандал з "оборонкою": посадити можна лише за контрабанду зброї, а у розслідуванні йдеться про запчастини

Відео дня

Відповідаючи на питання, чи за той період, про який йдеться у розслідуванні, купувалися російські деталі, і якщо купувалися, то чи це була контрабанда, чи офіційний імпорт, Омельченко сказав: “Визначення щодо того, чи то є контрабанда, офіційний імпорт — це питання перевірки, яку здійснюють правоохоронні органи. Офіційних імпортів ніяких не може бути з країною-агресором”.

Він додав, що, якщо до лав Збройних сил України потрібно постачати озброєння і військову техніку, то “Укроборонпром” здійснює роботу щодо отримання відповідних матеріалів і деталей по всьому світу.

“Звичайно, не йдеться про закупівлю деталей або будь-яку торгівлю з державою-агресором”, - наголосив Омельченко.

Як повідомляв УНІАН, 25 лютого проект "Наші гроші з Денисом Бігусом" оприлюднив розслідування, в якому стверджується, що син першого заступника секретаря Ради національної безпеки та оборони Олега Гладковського Ігор причетний до схем масштабного розкрадання бюджетних коштів в оборонному комплексі.

Стверджується, що Гладковський-молодший та його партнери вступили у змову з оборонними чиновниками. Вони скуповували військові запчастини у російських контрабандистів, а також на складах української армії. Ціни на запчастини, які часто не відповідали будь-яким нормам якості, накручувалися в рази. Цей "товар" за змовою з керівництвом "Укроборонпрому" продавали на оборонні заводи. У такий спосіб група нібито отримала від "Укроборонпрому" щонайменше 250 млн грн.

Олега Гладковського журналісти називають другом нинішнього президента Петра Порошенка і "смотрящим за оборонкою".

26 лютого прес-секретар Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Ольга Постолюк повідомила, що САП відкрила кримінальне провадження для перевірки оприлюднених у програмі "Наші гроші" фактів про мільйонні оборудки в оборонній сфері. "Ми за інформацією, яка була оприлюднена в ЗМІ, внесли відомості в ЄРДР і почали кримінальне провадження за попередньою правовою кваліфікацією – ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах або організованою групою)", - сказала Постолюк.

Президент відсторонив Гладковського від виконання обов'язків першого заступника секретаря РНБО на час проведення розслідування.