За його словами, журналісти та політики завжди швидші за прокурорів / фото УНІАН

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що на сьогодні встановлені збитки, завдані держбюджету від оборудок в оборонній сфері, про які йдеться в розслідуванні проекту «Наші гроші з Денисом Бігусом», становлять 22 млн грн.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Луценко повідомив на брифінгу в Києві.

«В ході перевірки ДФС контрагентів, їх близько 30 цих двох підприємств (ТОВ «Оптимумспецдеталь» та ТОВ «Ренал», які фігурують у розслідуванні журналістів – УНІАН), ми встановили наступне – за минулий рік ДФС вже провела перевірку 10 цих підприємств, і днями ми отримали відповідь, що встановлено збитки до держбюджету – близько 22 млн гривень, ще по 30 підприємств ми маємо отримати відповідь буквально днями», - сказав він.

Відео дня

За його словами, журналісти та політики завжди швидші за прокурорів, «особливо, коли ми виходимо на фінальну стадію процесуальних дій, коли все стає зрозумілим».

«Суспільство потребує інформації, і, в принципі, я вважаю роботу пана Бігуса та його команди об’єктивною та важливою. Недивлячись ні на що – на будь-який колір прапорів, на будь-які прізвища, ГПУ вела і буде вести цю та інші справи до законної відповідальності», - додав генпрокурор.

Читайте такожЛуценко виправдовує контрабандні деталі з РФ: це "залізо" успішно проявило себе на війні

Як повідомляв УНІАН, 25 лютого проект "Наші гроші з Денисом Бігусом" оприлюднив розслідування, в якому стверджується, що син першого заступника секретаря Ради національної безпеки та оборони Олега Гладковського Ігор причетний до схем масштабного розкрадання бюджетних коштів в оборонному комплексі.

Стверджується, що Гладковський-молодший та його партнери вступили у змову з оборонними чиновниками. Вони скуповували військові запчастини у російських контрабандистів, а також на складах української армії. Ціни на запчастини, які часто не відповідали будь-яким нормам якості, накручувалися в рази. Цей "товар" за змовою з керівництвом "Укроборонпрому" продавали на оборонні заводи. У такий спосіб група нібито отримала від "Укроборонпрому" щонайменше 250 млн грн.

Олега Гладковського журналісти називають другом нинішнього президента Петра Порошенка і "смотрящим за оборонкою".

26 лютого прес-секретар Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Ольга Постолюк повідомила, що САП відкрила кримінальне провадження для перевірки оприлюднених у програмі "Наші гроші" фактів про мільйонні оборудки в оборонній сфері. "Ми за інформацією, яка була оприлюднена в ЗМІ, внесли відомості в ЄРДР і почали кримінальне провадження за попередньою правовою кваліфікацією – ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах або організованою групою)", - сказала Постолюк.

Президент відсторонив Гладковського від виконання обов'язків першого заступника секретаря РНБО на час проведення розслідування.