Ілюстрація REUTERS

Слідчий відділ української прокуратури Автономної Республіки Крим встановив повні анкетні дані всіх співробітників правоохоронних органів, які на момент окупації півострова працювали на різних посадах в Автономній Республіці Крим та Севастополі, повідомила 12 квітня прес-служба прокуратури АРК.

Читайте такожЛавров обурений підтримкою Заходом «антиросійського курсу» в Україні

У прокуратурі зазначили, що проводять досудове розслідування стосовно понад 21 тис. осіб для одержання доказів імовірної причетності до скоєння державної зради або інших злочинів та ухвалення законного рішення щодо кожного співробітника силових органів.

Відео дня

Кримінальні провадження поширюються на 16 співробітників правоохоронних органів АР Крим і Севастополя (прокуратура, МВС, Державна міграційна служба, Державна пенітенціарна служба, Державна фінансова інспекція та ін.).

"Прокуратура АР Крим докладає всіх зусиль для забезпечення невідворотності покарання тих, хто сприяв окупації Автономної Республіки Крим", – зазначили у відомстві.

Росія анексувала Крим після силової блокади українських військових частин і незаконного референдуму 16 березня 2014 року. Приєднання півострова до РФ не визнають Україна та більшість країн світу.

23 липня 2018 року начальник управління прокуратури АР Крим Світлана Блудова повідомила, що всіх держслужбовців півострова перевіряють на причетність до скоєння державної зради.