Ілюстрація / REUTERS

У Кремлі прокоментували заяву голови політради політичної партії «Опозиційна платформа - За життя» Віктора Медведчука про готовність керівництва РФ «укласти угоду» щодо Донбасу з кандидатом у президенти України Володимиром Зеленським, у разі його обрання главою української держави.

На запитання власного кореспондента УНІАН у РФ, про яку угоду з Кремлем йдеться в пропозиції Медведчука, Пєсков відповів: «Ніякі угоди з Путіними або з Москвою не потрібні. Потрібно вибудовувати нормальні, добрі, взаємовигідні відносини на основі взаємної довіри і відносини співпраці і взаємодії, які в інтересах і росіян, і українців, які живуть і в Росії, і в Україні».

При цьому Пєсков зазначив, що врегулювання ситуації на Донбасі відбувається виключно на основі Мінських домовленостей. В даному разі необхідно виконати певну кількість дій, які зазначені в цьому пакеті домовленостей, додав Пєсков.

Відео дня

Пєсков також підкреслив, що є прес-секретарем Путіна, а не Медведчука і не може коментувати слова останнього повною мірою.

«Ну, ви знаєте, чиїм прес-секретарем я працюю. Слава Богу, я працюю прес-секретарем Путіна. Прес-секретарем Медведчука не є, хоч його дуже поважаю, тому в цьому разі вам потрібно зв'язуватися з ним», - додав прес-секретар президента РФ.

Читайте такожМедведчук заговорив про готовність Кремля укласти із Зеленським угоду щодо Донбасу

Як повідомляв УНІАН, в інтерв'ю Reuters Медведчук заявив про готовність Кремля укласти з Зеленським «угоду» щодо Донбасу. За словами Медведчука, в Кремлі нібито хочуть більше дізнатися про Зеленського, щоб зрозуміти, чи є він людиною, з якою РФ може мати справу. Якщо новий президент України укладе угоду з Кремлем, він зможе повернути контроль над окупованим Донбасом, отримати дешевий газ і великі інвестиції з Росії, заявив Медведчук.