REUTERS

Кандидат у президенти України Володимир Зеленський заявив, що Донбасу не потрібно давати особливий статус.

Про це він сказав в інтерв'ю виданню "РБК-Україна".

"Я вважаю, що це взагалі наша велика історія, і нам доведеться довго виходити з цієї кримінальної ситуації. Ось тут, може бути, нам допоможе саме інформаційна війна. Я дуже сподіваюся інформаційно повернути цих людей в той стан, щоб вони розуміли, що потрібні Україні, як Україна їм потрібна, і що вони такі ж українці. Але потрібно буде зробити дуже багато гуманітарних кроків. Багато всього. Ви ж розумієте, що поставлено огорожу. Те, що наші політики говорять: побудувати стіну і так далі. Її побудували, але не з цегли. Її побудували ще гірше. Стіни начебто немає, але вона інформаційно страшна. Ці люди на тих територіях, які не отримують пенсії... І те, що ми з ними не говоримо – це найстрашніше", - розповів Зеленський.

Відео дня

Читайте такожРосія може перетворити війну на Донбасі в повномасштабну за годину - Муженко

Також він заявив, що в разі обрання президентом не збирається підписувати закон про амністію бойовиків так званих "ДНР/ЛНР". Крім того, він не вважає, що у Донбасу повинен бути особливий статус.

На питання про те, чи є для нього ворогом президент Росії Володимир Путін, Зеленський відповів: "Звичайно".

Кандидат у президенти розповів, що його команда хоче створити окремий великий європейський медіа-портал, який буде вести мовлення російською мовою.

"Який будуть показувати у всій Європі, який буде говорити правдиві речі і буде повідомляти про події в Україні, які вони хочуть чути. Пустити цей імпульс, простягнути їм руку допомоги, сказати: ми вас чекаємо, дивіться, ви зараз в заручниках. Ось, що треба говорити. Це наші заручники там (на окупованому Донбасі - ред.)", - пояснив Зеленський.

Як повідомляв УНІАН, секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов заявляє, що Росія витрачає мільярдні ресурси на підготовку до повномасштабної континентальної війни в Європі.