Володимир Путін / REUTERS

Колишній заступник начальника Генштабу ЗСУ генерал-лейтенант Ігор Романенко спрогнозував поведінку Володимира Путіна після виборів президента України.

Про це він розповів в інтерв’ю виданню «Апостроф».

Читайте такожГенерал розповів, як вирішити кризу в Керченській протоці

Відео дня

«Якщо залишиться чинний президент – то це складне питання. Путін же сказав, що він не буде зустрічатися з президентом Порошенком. Але Росії так чи інакше доведеться реагувати. Однак з форматом вони ще остаточно не визначилися, бо поки неясно, з ким доведеться говорити. Тобто складність полягає у тому, що не сприяє (зустрічі) його заява щодо токсичності. Але якщо Порошенка переоберуть, то доведеться, знову ж таки, залучати керівників держав ЄС у нормандському форматі, і, якщо вдасться, то підключити будапештський формат», – вважає Романенко.

При цьому, він припускає, що Росія може на такий формат не погодитися, адже Путіну не потрібні у переговорах такі сильні гравці, як США і Велика Британія на боці України.

«Якщо президентом буде Зеленський, то треба буде визначатися – що, коли, як, за якими питаннями і у якому форматі це буде відбуватися. Зеленському треба буде розібратися, готуватися і виходити на ці перемовини з відповідною підтримкою. Адже у Зеленського немає досвіду ведення перемовин і тому на це потрібен час. Що стосується Путіна, то він шукатиме слабкі місця Зеленського, щоб отримати перемогу в інтересах Росії», – прогнозує генерал.