У Білорусі росіяни формують спільну систему ППО / фото yarnovosti.com

Завдяки заведенню додаткових військ у Білорусь Росія сформувала ще один напрям, звідки можлива загроза для України.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів колишній заступник начальника Генштабу Збройних сил України генерал-лейтенант Ігор Романенко.

Читайте такожЛукашенко пропонує посилити "миротворчу" роль Білорусі на Донбасі

Відео дня

«У позаминулому році РФ готувала 250-тисячне угруповання військ та проводила навчання, а для початку широкомасштабної війни їм потрібно від 240 тисяч військ. У минулому році вони посилили своє угруповання за рахунок заведення додаткових військ у Білорусь. Тобто ще з’явився ще один напрям, звідки можлива загроза для України – це північ», – зазначив Романенко.

За його словами, у Білорусі росіяни формують спільну систему ППО, щоб заводити туди більш досконалу техніку, розширювати поле повітряної розвідки, тощо. А вже під виглядом ППО вони завели у Білорусь все, що їм потрібно. Потім російські війська частково вивели, але озброєння там залишилося. Коли буде потреба, то росіяни швидко наростять свої війська, які вже там присутні, стверджує генерал.

Він вважає, Збройні сили Білорусі,  можуть організувати коридор, через який проводитимуть необхідні сили для нанесення удару по Україні. «Адже саме з півночі найкоротший шлях до Києва. Зрозуміло, що захоплення Києва – це важка, але стратегічно дуже вигідна мета», – сказав Романенко.

«Який момент може бути найбільш вдалим для початку наступу? Це ситуація в Україні, яка може змінитися за рахунок серйозної дестабілізації всередині країни. Вони можуть використати те, що країна наче розділена: прийде один президент – буде незадоволена половина, що голосувала за іншого; прийде інший – буде частина невдоволених громадян, що підтримала свого кандидата. Це може призвести до заворушень, і тут росіяни можуть втрутитися з лозунгами, що треба рятувати російськомовне населення, і почнуть заводити свої війська», – додав генерал.