Дмитро Пєсков / REUTERS

У Кремлі заявили, що хотіли б почути позицію обраного президента України Володимира Зеленського щодо заарештованих в Україні громадян Росії.

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це журналістам повідомив прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков.

Читайте також"Єврей на чолі українських фашистів": посольство України вимагає вибачень від чеського видання за матеріал про Зеленського

Відео дня

«Зеленський є обраним президентом. Він не обійняв посаду. Ми точно не знаємо дату інавгурації, але до дати інавгурації президентом України - главою держави продовжує залишатися Петро Порошенко. Його позицію стосовно Вишинського ми добре знаємо (Україна неодноразово пропонувала обміняти Вишинського на засудженого в РФ журналіста Романа Сущенка - УНІАН), і у зв'язку з цим навряд чи варто покладати якісь надії, що до закінчення терміну повноважень Порошенка буде вжито якісь дій, які хотілося б і нам, і нашим журналістам, які підписали лист (до Зеленського від Росії з проханням звільнити Вишинського) », - сказав Пєсков.

«Що стосується підходу обраного президента України до цієї справи (Вишинського - УНІАН) і до десятків інших випадків затримань і тримання під вартою росіян на території України, поки що ми позицію Зеленського не знаємо. Потрібно почекати і почути ті заяви, які робитимуться, або ті дії, які робитимуться», - заявив Пєсков.

Як повідомляв УНІАН, під час проведення антитерористичної операції й операції Об'єднаних сил на Донбасі були затримані десятки громадян Росії, причетних до діяльності російських окупантів. Україна неодноразово пропонувала їх обміняти на громадян України, які утримуються в російських в'язницях, однак відповіді з боку РФ так і не було.