Ілюстрація / REUTERS

Міністр закордонних справ Павло Клімкін повідомив про урочисте відкриття почесного консульства України у місті Кальярі (Сардинія).

Читайте такожКлімкін: дворічного українця, якого утримували в посольстві Данії, повернули мамі

«У ці дні на Сардинії багато важливих подій та корисних знайомств. України і українського тут стає все більше у політичному, економічному, а головне - у людському вимірі. І це, безумовно, дуже тішить», - написав він на своїй сторінці у Facebook.

Відео дня

За його словами, кілька років тому саме тут, у міському парку Монте Кларо з’явився перший у Західній Європі пам’ятник жертвам Голодомору в Україні 1932-1933 років.

«Скульптура уособлює п’ять жіночих фігур, п’ять колосків. На їхніх обличчях закарбовані страждання та біль, і разом з тим - сила та гідність. Автор монумента сардинський скульптор Армандо Лекка зумів поєднати український та місцевий колорит, обравши для роботи типовий для цих країв камінь - жовтий трахіт, що, за задумом митця, символізує колір пшениці», - йдеться у повідомленні.

Також Павло Клімкін зазначив, що «лишається ще трохи часу підписати Петицію на сайті німецького бундестагу про визнання Голодомору геноцидом українського народу».