Клімкін попередив жителів ОРДЛО про наслідки отримання паспортів РФ / фото УНІАН

Російські паспорти перетворять людей з окупованого Донбасу на громадян другого сорту, як це вже трапилося з мешканцями анексованого Криму.

Читайте такожКремль хоче спростити тимчасове проживання українців у Росії

Як пише в своєму блозі на сайті «Українська правда» міністр закордонних справ Павло Клімкін, їхні документи ніде в світі не визнаватимуться, і навіть в самій Росії вони не зможуть користуватися тими соціальними можливостями, які мають справжні росіяни.

Відео дня

Клімкін зазначив, що натомість донбаським юнакам світитиме служба в армії РФ, «а цілком вірогідно, й роль гарматного м'яса для численних гарячих точок, які Росія так любить створювати в найнесподіваніших куточках світу».

«Ну, й не секрет, що Москва мріє про переселення кількох мільйонів українців углиб своїх обширних територій, аби хоч якось пом'якшити демографічну кризу. Зрештою, Росія здавна заселяла свої несходимі Сибіри мільйонами українців, а сьогодні проводить злочинну заміну населення в захопленому Криму», – пише міністр.

«Цілей у Москви, як бачимо, багато, але головна мета усієї цієї спецоперації з паспортами завідомо нездійсненна – це все те ж відродження Російської імперії бодай у якійсь подобі», – додав Клімкін.