Голову Конституційного суду напередодні змінили / фото УНІАН

З боку Конституційного суду не виникне жодних перешкод у здійсненні процедури приведення новообраного президента України до присяги.

Про це йдеться у повідомлення для ЗМІ, оприлюдненому на сайті КСУ.

«Відповідно до ч.2 ст.104 Конституції України приведення до присяги президента України здійснює голова КСУ. 14 травня 2019 року на спеціальному пленарному засіданні головою КСУ було обрано Наталю Шапталу», - йдеться у повідомленні.

Відео дня

У відомстві нагадали, що 25 квітня було ухвалено заяву зборів суддів КСУ щодо питання здійснення його головою конституційного обов’язку приведення до присяги новообраного президента України.

Читайте такожНова глава очолюватиме Конституційний суд лише до кінця літа

“Висловлюючи глибоку занепокоєність щодо поширення інформації про можливий зрив інавгурації президента України та її маніпулятивного використання, судді КСУ відповідально заявляють, що з боку Конституційного суду не виникне жодних перешкод у здійсненні процедури приведення до присяги новообраного президента України”, - запевнили в Суді.

Як повідомляв УНІАН, 14 травня судді Конституційного суду України проголосували за звільнення Станіслава Шевчука з посади судді КС, який до цього був головою Конституційного суду. Шевчук, який очолював КСУ з 21 лютого 2018 року, участі в засіданні не брав.

Шапталу було обрано новим головою КСУ 12 голосами "за".