фото прес-служби Нацкорпусу

Про це стало відомо з трансляції сьогоднішніх подій під Верховною Радою на каналі політичної партії «Національний Корпус» в YouTube.

За словами представників «Національного Корпусу», які сьогодні були присутніми на акції-вимозі, внесення відповідних змін до виборчого законодавства могло забезпечити довгоочікуване оновлення української політичної системи і дало б можливість потрапити до парламенту молодим та перспективним політикам.

«Ми тут сьогодні, щоб озвучити вимогу всього українського суспільства, всіх молодих незаплямованих корупцією політиків. Лише зміни до Виборчого кодексу могли дозволити молодим обличчям, за спинами яких немає олігархів і великих грошей, потрапити до парламенту. Саме тому зменшення прохідного бар’єру, скасування мажоритарної системи та запровадження відкритих списків було таким необхідним. Це був би шанс на формування нового парламенту з молодих, дієвих та амбітних. Однак, очевидно, представникам існуючого політичного режиму це не потрібно. Вони не зацікавлені в якісних змінах у країні і намагаються таким чином просто утриматися при владі», – заявили представники політичної сили.

фото прес-служби Нацкорпусу

У «Національному Корпусі» також підтвердили інформацію про намір брати участь у дострокових парламентських виборах.

«Ми реальними справами довели українцям свою дієвість. Ми показали, що здатні відстоювати інтереси України не тільки на словах. Тому так: «Національний Корпус» йде на вибори і зробить усе, щоб в Україні нарешті з’явилася нова політична еліта, яка буде працювати на користь країни і людей», – прокоментували у «Національному Корпусі».

Нагадаємо, що сьогодні Верховна Рада зібралася на позачергове засідання, щоб проголосувати за зміни до виборчого законодавства.