Спецпредставник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер \ REUTERS

Спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер заявляє, що Сполучені Штати не давали жодних рекомендацій президенту України Володимиру Зеленському щодо нових призначень у його адміністрації і очікують на продовження реформ в Україні.

Читайте такожУ Держдепі відреагували на намір РФ ігнорувати вимогу Трибуналу ООН щодо моряків

Відео дня

Як передає кореспондент УНІАН, про це Волкер сказав під час відеоконференції для європейських журналістів. Зокрема, його запитали, чи радив він Зеленському не призначати Андрія Богдана на посаду голови АП, і чи поділяє адміністрація президента США Дональда Трампа занепокоєння персонального адвоката Трампа Рудольфа Джуліані щодо оточення Зеленського

"Ми вражені заявленою відданістю президента Зеленського щодо реформ і подальшого впровадження реформ в Україні - боротьби з корупцією, створення в Україні керівництва, яке служить інтересам народу України", - заявив Волкер.

Спецпредставник США розповів, що Зеленський був дуже чітким щодо цього під час зустрічі з американською делегацією після інавгурації. "Під час нашої зустрічі з президентом Зеленським ми також дали чітко зрозуміти, що він має приділяти особливу увагу своїй власній репутації та власній здатності здійснювати ці завдання", - наголосив Волкер.

Він переконаний, що, зважаючи на високий рівень довіри і очікувань українських виборців, новий президент України має приділяти увагу своєму іміджу. "Ми не давали жодної конкретної рекомендації щодо осіб, оскільки ми зосереджуємося на принципах урядування і програмній політиці, яку він здійснює", - заявив Волкер.

Також дипломат заявив, що США підтримують принципи верховенства права, боротьби з корупцією та реформування судової системи. "І очікуємо на продовження співпраці з ним", - сказав Волкер.