На інавгурацію нового президента України їде делегація з США / Ілюстрація REUTERS

Спецпредставник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер опублікував список американської делегації, яка буде присутня на інавгурації обраного президента Володимира Зеленського.

Читайте такожЗМІ назвали нові деталі інавгурації Зеленського

Як зазначив дипломат у Twitter, він і сам вирушає до Києва у складі делегації з США.

Відео дня

Згідно з документом, американську делегацію очолить міністр енергетики США Рік Перрі.

Крім нього і Курта Волкера до складу делегації увійшли посол США в ЄС Гордон Сондланд, директор з європейських справ в Раді нацбезпеки США Олександр Віндман, а також в. о. голови дипмісії США в Україні Джозеф Пеннінгтон.

Раніше повідомлялося, що США на інавгурації новообраного президента України Володимира Зеленського буде представляти міністр енергетики Рік Перрі.

Крім того, будуть присутні міністр національної оборони Канади Харджит Сінгх Сейджан, міністр закордонних справ Польщі Яцек Чапутович.

Також на принесення присяги Зеленським приїде віце-президент Туреччини Фуат Октай, прем'єр-міністр Молдови Павло Філіп, голова парламенту Азербайджану (Міллі Меджлісу) Октай Асадов.

Крім того, на церемонії будуть присутні віце-прем'єр-міністр Словаччини Ріхард Раші і віце-прем'єри Болгарії, Румунії та Білорусі, Францію представлятиме міністр з питань Європи.

Разом з ними у Верховній Раді будуть присутні президенти Естонії Керсті Кальюлайд, Латвії Раймондс Вейоніс, Литви Даля Грібаускайте, Грузії Саломе Зурабішвілі та Угорщини Янош Адер, а також ще понад 40 інших високих представників.