У ПАРЄ тривають дискусії щодо можливості повернення делегації РФ / фото УНІАН

Немає жодних підстав для повернення російської делегації до роботи в Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ).

Читайте також"Більшість країн опускають очі": нардеп заявила про високу ймовірність повернення РФ в ПАРЄ у червні

Про це сказав голова Верховної Ради України Андрій Парубій на відкритті Десятої сесії Міжпарламентської асамблеї Верховної Ради України, Сейму Литовської Республіки та Сейму і Сенату Республіки Польща, яка проходить в Києві.

Відео дня

Парубій зазначив, що Україна розраховує на активну позицію депутатів Польщі і Литви у ПАРЄ з метою недопущення скасування санкцій щодо делегації РФ, яка «повністю знехтувала резолюціями ПАРЄ».

«Для нас це дуже важливо і принципово – жоден пункт з декларації ПАРЄ не був виконаний РФ. Ми не бачимо жодних підстав для повернення її для її діяльності в ПАРЄ. Ми маємо сьогодні, як ніколи, бути більш згуртованими, адже йдеться про нашу спільну протидію загрозам гібридної війни. І ми особливо повинні посилювати нашу безпеку в інформаційній сфері і посилювати нашу кібербезпеку», - наголосив Парубій.

Звертаючись до присутніх парламентаріїв Польщі та Литви, голова ВР сказав , що «на сьогодні перед нами стоїть лише одна загроза - і ця загроза пов’язана не з нашим історичним минулим, а з Росією, з реваншистською зовнішньою політикою, яка не залишає сумнівів у намірі Кремля «демонтувати» спочатку українську державність, а згодом і незалежність інших держав, які, як вважає Росія, входять в зону російського впливу».

Також Парубій зазначив, що Кремль продовжує розглядати лише один варіант розв'язання «так званого українського питання - варіант капітуляції України та, як наслідок, зникнення її з політичної мапи світу».

За його словами, цинізм ситуації полягає в тому, що зруйнувати Україну Росія прагне руками самих же українців, постійно нав'язуючи українському суспільству тези про один народ, федералізацію, відсутність української мови, громадянський конфлікт, утискання російськомовного населення і багато інших міфів.