Тимчука знайшли мертвим 19 червня / Тимчук/Facebook

Група "Інформаційний спротив" закликала ЗМІ не поширювати домисли про причини й обставини смерті свого координатора Дмитра Тимчука.

Офіційне звернення опублікував на своїй сторінці у Facebook колега загиблого нардепа з ІС Юрій Карін.

Читайте такожНові подробиці смерті нардепа Тимчука: у квартирі був не сам, у поліції вже говорять про умисне вбивство (фото)

Відео дня

"Звертаючись до вітчизняних і закордонних ЗМІ, а також всіх тих, кого не залишила байдужими ця трагедія, просимо не поширювати домислів про її причини та обставини. Вважаємо необхідним дочекатися офіційних результатів слідства. Просимо поставитися до цього прохання з розумінням і повагою", – сказано в заяві.

Зазначається, що група не збирається припиняти свою діяльність на користь України. Також в ІС подякували всім за співчуття й слова підтримки.

Як повідомляв УНІАН, 19 червня народного депутата Дмитра Тимчука знайшли у власній квартирі з вогнепальним пораненням в голову. Його колега, депутат від "Народного фронту" Антон Геращенко заявив, що Тимчук під час чищення нагородного пістолета завдав собі смертельного поранення.

За фактом загибелі Тимчука відкрито кримінальне провадження за ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство).

Правоохоронці розглядають кілька версій, серед яких вбивство, нещасний випадок та необережне поводження з вогнепальною зброєю.