Про арешт майна Ющенка клопоче слідчий / Фото УНІАН

Генеральна прокуратура звернулась до Печерського районного суду Києва з клопотанням про арешт майна екс-президента України Віктора Ющенка в рамках справи про пособництво колишньому президенту Віктору Януковичу в заволодінні резиденцією "Межигір’я".

Про це у коментарі УНІАН повідомив начальник Управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк.

"Слідчий в рамках розслідування кримінального провадження за підозрою Ющенка в пособництві Януковичу в заволодінні "Межигір'ям" звернувся з відповідним клопотанням, оскільки це обов’язок слідчого у справі, де повідомлено про підозру особі за статтею, за якою передбачена конфіскація майна. Ми зібрали дані про наявне майно, і слідчий звернувся з клопотанням до суду", - сказав Горбатюк.

Відео дня

За його словами, слідчий направив відповідне клопотання до суду 4 липня, і його розглядатиме суддя Печерського райсуду Вячеслав Підпалий. Дата засідання суду ще не призначена.

Читайте такожГПУ планує передати справу Ющенка до суду протягом двох місяців

Як повідомляв УНІАН, на початку липня 2018 року Печерський райсуд Києва передав в управління Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів (АРМА) державну резиденцію "Межигір'я" у Вишгородському районі Київської області, де з 2010 по 2014 рік мешкав Янукович.

Майно резиденції було заарештоване Печерським райсудом 13 липня 2015 року (рішення підтверджене Апеляційним судом Києва 10 серпня того ж року).

Наприкінці травня АРМА обрала керуючим резиденцією "Межигір'я" компанію "Скомпані".

У червні 2019 року стало відомо, що Генеральна прокуратура повідомила про підозру Ющенку у справі щодо механізму виведення з державної власності резиденції "Межигір’я" у 2007 році.

Ющенко відкидає пред’явлені йому обвинувачення. "Так, дійсно, 4 червня за викликом я прибув до слідчого Генеральної прокуратури, де мені було повідомлено про підозру. Коротко суть вказаної підозри зводиться до того, що нібито я з 2002 року вступив у змову з Януковичем щодо заволодіння ним урочища "Межигір’я", - написав Ющенко у Facebook і додав, що вбачає у справі політичний підтекст.