REUTERS

У Кремлі заявили, що вітають запланований на 12 липня телеміст між російським телеканалом «Росія 1» і українським NewsOne.

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це журналістам сказав прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков.

«Ви знаєте, що це ініціатива двох телеканалів, яку, з нашої точки зору, можна лише вітати, незважаючи на всі політико-дипломатичні турбулентності між двома країнами», - відповів Пєсков на запитання УНІАН, як Кремль ставиться до такої ініціативи.

Відео дня

Читайте такожТелеміст з Росією: націоналісти поставили Зеленському ультиматум (відео)

Він підкреслив, що «спілкування народів двох країн ніхто не скасовував». За словами Пєскова, таке спілкування «прямо й опосередковано триває». «Подібна ініціатива, нам здається, заслуговує на високу оцінку», - підкреслив Пєсков.

Як повідомляв УНІАН, СБУ пропонує на засіданні Ради національної безпеки і оборони запровадити санкції стосовно юридичних осіб, які ведуть мовлення під логотипами «112 Україна» і NewsOne, з метою недопущення реалізації країною-агресором антиукраїнської інформаційної кампанії.

Також Служба безпеки України ініціює перед Антимонопольним комітетом України заходи щодо демонополізації інформаційного простору з боку медіахолдингу «Новини», до якого входять NewsOne, «112 Україна» і ZIK.