Парубій повідомив, коли рада розгляне законопроект, що унеможливить "телемости" з країною-агресором / УНІАН

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій прогнозує розгляд у четвер законопроекту, який унеможливить проведення телемосту з країною-агресором.

Читайте такожУ Путіна прокоментували анонсований телеміст між РФ та NewsOne

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав під час брифінгу, говорячи про засідання парламенту 11 липня.

Відео дня

«Я передбачаю, бо ми домовилися з Комітетом з питань свободи слова, що буде підготований законопроект, який унеможливить проведення телемосту між Україною і країною-агресором Росією. Це буде важливе голосування. І я переконаний, усі народні депутати мають бути на своїх місцях, на бойовому посту в четвер», - сказав Парубій.

Як повідомляв УНІАН, на 12 липня був запланований телеміст "Надо поговорить" між російським телеканалом «Россия 1» і українським «Newsone». Анонс телемосту спричинив гостру реакцію: президент України Володимир Зеленський назвав анонсований телеміст дешевим піар-ходом перед парламентськими виборами, щоб поділити українців на два табори.

8 липня під стінами телеканалу NewOne зібралася акція протесту, пов'язана з анонсованим спільним ефіром з російським пропагандистським ЗМІ "Росія 1".

Після цього телеканал Newsone повідомив про скасування телемосту, начебто через "масовану інформаційну атаку" проти телеканалу.