Дональд Трамп / REUTERS

Президент України Володимир Зеленський поспілкувався телефоном із очільником США Дональдом Трампом.

Про це повідомляє прес-служба глави України. "Президент США привітав Україну з успішним проведенням вільних і демократичних парламентських виборів і Володимира Зеленського – з упевненою перемогою партії "Слуга народу", -  йдеться у повідомленні.

Читайте такожЗеленський зустрівся з послами країн G7 і главами представництв ЄС і НАТО

Відео дня

Також Трамп висловив переконання, що оновлена українська влада зможе швидко покращити імідж України, завершити розслідування корупційних справ, які стримували взаємодію між Києвом та США. 

"Він також підтвердив незмінну підтримку з боку США суверенітету та територіальної цілісності України й готовність американської сторони всебічно сприяти реалізації масштабної програми реформ у нашій країні", - зазначається у повідомленні.

Зеленський подякував Трампу за лідерство США у збереженні та посиленні санкційного тиску на Росію. 

Крім того, президенти домовилися предметно обговорити практичні питання українсько-американської взаємодії під час візиту Зеленського до США, зазначили у прес-службі.

Як повідомляв УНІАН, раніше попередній посол України у США Валерій Чалий заявляв, що візит Зеленського до Вашингтона для проведення зустрічі з Трампом буде підготовлений у серпні-вересні.