Ілюстрація / REUTERS

Заступник керівника Офісу президента Вадим Пристайко заявив, що дата візиту глави Української держави Володимира Зеленського до США ще узгоджується і залежить від графіків українського та американського президентів.

Читайте також"Вони розкусили схему Путіна": офіцер США оцінив перспективу перемовин щодо Донбасу "на умовах України"

Як передає кореспондент УНІАН, про це Пристайко заявив на брифінгу в Києві щодо результатів зустрічі радників лідерів «нормандської четвірки» (Україна, Німеччина, Франція та Росія), що відбулася 12 липня у Парижі.

Відео дня

«Ми плануємо візит (до США)..., в якому безумовно основну роль виконує наше посольство у США. На сьогоднішній момент Валерій Чалий є послом України і займається безпосередньо своєю роботою, з моменту його відкликання цим буде займатись так званий тимчасово повірений у справах України в США, зазвичай, це один зі старших дипломатів посольства, який буде визначений пізніше», - зазначив він.

Разом з тим, за словами Пристайка, зараз підбирають нового керівника української дипломатичної місії в США, як і в усі 12, оскільки сьогодні будуть відкликані посли з 12 країн.

«Візит до США планується… у нас є запрошення від президента Трампа, але зараз сторони уточнюють дати, це пов’язано, у переважній більшості, з графіками президентів», - додав він.

Як повідомляв УНІАН, раніше Посольство України у США інформувало, що Трамп запросив Зеленського відвідати Вашингтон, однак дата візиту не була визначена.

6 липня Зеленський заявив, що планує обговорити з Трампом питання протидії будівництву газопроводу «Північний потік-2».

15 липня в Офісі президента заявили, що Володимир Зеленський ухвалив рішення щодо заміни керівників у 12-ти посольствах України в ряді країн світу.