Філарет виступив проти ПЦУ / фото УНІАН

У деяких парафіях Православної церкви України дійсно трапляються конфлікти через храмові приміщення між прихильниками ПЦУ і "відновленої" УПЦ Київського патріархату.

Читайте також"Ми не хочемо цього": Філарет заявив, що його примушують бути в складі ПЦУ

Але це "поодинокі випадки", розповів релігієзнавець Руслан Халіков. Він прокоментував звинувачення у "рейдерській атаці", які почесний патріарх Філарет висунув проти ПЦУ й особисто митрополита Епіфанія, передає «Обозреватель».

Відео дня

Халіков зазначив, що зараз йде перехідний процес: парафії колишнього Київського патріархату, колишньої автокефальної церкви і деякі парафії Московського патріархату вливаються у новостворену ПЦУ.

"У деяких парафіях виникають конфлікти, тому що частина парафіян підтримує одну сторону, частина – іншу. А тепер "завдяки" Філарету є ще третя сторона, яку підтримує ще третина", – пояснив релігієзнавець.

На запитання, чого хоче домогтися Філарет своїми заявами, експерт відповів: "Влади. Він хотів, щоб його визнали патріархом усі православні, об'єднати під своїм контролем всю православну громаду України. Не вийшло. Тепер він намагається обрати для цього ж інший спосіб".