Україна і США обмінюватимуться досвідом у питаннях пошуку зниклих безвісти та полонених військових / фото УНІАН

Україна і США обмінюватимуться досвідом у питаннях пошуку зниклих безвісти та полонених військовослужбовців.

Як повідомляє у Facebook Посольство України в США, у посольстві відбулася церемонія підписання Меморандуму про порозуміння між Міністерством оборони України та Агенцією з питань пошуку військовополонених та зниклих безвісти Міністерства оборони США.

Читайте такожДенісова: незабаром буде прийняте "очікуване рішення" щодо звільнення українських моряків

Відео дня

Церемонія відбулася за участі українського посла Валерія Чалого та директора Агенції Келлі МакКіга.

Меморандум є результатом дворічної роботи Посольства України в США спільно з американськими партнерами з підготовки необхідної нормативно-правової бази, яка дозволяє пошук на території України та повернення до США останків загиблих та зниклих безвісти під час Другої світової війни американських військовослужбовців.

Наразі це вже третій Меморандум про порозуміння, укладений між центральними органами виконавчої влади України та Міноборони США із зазначеного питання. Попередні меморандуми у цій сфері були укладенні Службою безпеки України та Міністерством у справах ветеранів України.

Крім того, Меморандум передбачає обмін досвідом з американською стороною щодо особливостей пошуку військовослужбовців Збройних сил України та інших силових структур, які зникли безвісти чи потрапили в полон під час збройної агресії Росії проти України.

Як повідомляв УНІАН, за даними Міноборони, станом на травень 2019 року, зниклим безвісти на Донбасі вважався 71 український військовослужбовець.