МЗС бере участь у підготовці зустрічі Зеленського і Трампа у Варшаві / фото president.gov.ua

На зустрічі президента України Володимира Зеленського і президента Сполучених Штатів Америки Дональда Трампа у Варшаві наприкінці серпня-початку вересня планується підписання документів.

Про це повідомила заступник міністра закордонних справ з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль в ефірі "5-го каналу".

Читайте такожТрамп виступив за повернення Росії до складу G8 (відео)

Відео дня

Зокрема, її запитали про те, хто готує зустріч президентів США і України.

Заступник міністра зазначила, що МЗС залучений до цього процесу.

"Ми відпрацьовуємо частину, яка пов'язана, звичайно, з інформаційно-аналітичним забезпеченням, з документами, які планується підписати під час зустрічі в Польщі. Відпрацьовуємо наповнення цих зустрічей. Я думаю, що це буде нормальна, цікава зустріч", - додала Зеркаль.

Як повідомляв УНІАН, 9 серпня тимчасово повірений США у справах України Вільям Тейлор заявив, що час і дата офіційної зустрічі Зеленського і Трампа поки що не узгоджено через їхні щільні графіки, але обидва президенти мають бажання поспілкуватися у Варшаві, оскільки будуть присутні там наприкінці серпня-початку вересня з нагоди 80-х роковин початку Другої світової війни, а також поспілкуватися у Нью-Йорку на полях генеральної асамблеї ООН.

Наприкінці липня спеціальний представник Державного департаменту США у справах України Курт Волкер повідомив, що Сполучені Штати не висували Україні умов для проведення зустрічі Трампа і Зеленського у Вашингтоні.