Курт Волкер / REUTERS

Спеціальний представник Державного департаменту Сполучених Штатів Америки у справах України Курт Волкер наголосив, що США не висували Україні умов для проведення зустрічі президента Дональда Трампа і президента Володимира Зеленського у Вашингтоні.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Волкер повідомив на прес-конференції в Києві.

Читайте також"Знайшли спільну мову": посол США розкрив деталі першої розмови Зеленського та Трампа

Відео дня

"Як ви знаєте, президент Трамп свого часу привітав президента Зеленського з його обранням. Вони знову провели розмову цього тижня у четвер. Ми працюємо над підготовкою візиту президента Зеленського до Білого дому", - сказав Волкер.

При цьому спецпредставник США зазначив, що Сполучені Штати не висували жодних умов Україні, аби візит Зеленського у Вашингтон відбувся.

"По-перше, не має жодних умов. Запрошення залишається в силі, президент Трамп підтвердив це запрошення президенту Зеленському у четвер, і ми з нетерпінням очікуємо на те, щоби вітати президента Зеленського в Сполучених Штатах", - наголосив Волкер.

Водночас, він підкреслив: "Ми хочемо розробити порядок денний, щоб ця зустріч якомога більш продуктивною".

Читайте такожЗеленський обговорив з представниками США ситуацію на Донбасі (фото)

За його словами, тимчасовий повірений США у справах України Вільям Тейлор та інші американські дипломати підтримують тісний контакт з командою Зеленського, щоб розробити цей порядок денний.

Також Волкер сказав, що необхідно синхронізувати графіки президентів США і України.

"Ми сьогодні точно не знаємо, які саме дати можуть спрацювати для робочих графіків обох президентів, але посол Тейлор працює над цим, і я впевнений, що ми невдовзі матимемо новини", - додав Волкер.

Як повідомляв УНІАН, 25 липня Зеленський провів телефонну розмову з Трампом.