Зеленський провів зустріч із литовським колегою / president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський запевнив литовського колегу Гітанаса Науседу у намірах продовжувати реформи в рамках євроінтеграції.

Як повідомили у прес-службі глави Української держави, зустріч двох лідерів відбулася в рамках візиту Зеленського до Варшави для участі у меморіальних заходах з нагоди 80-ї річниці початку Другої світової війни.

Читайте такожЗеленський сьогодні зустрінеться у Варшаві з віце-президентом США

Відео дня

Зазначається, що співрозмовники обговорили рух України до Європейського Союзу. Зеленський запевнив, що керівництво держави продовжуватиме реформи в рамках євроінтеграції. «Ми обрали цей курс і далі робитимемо реформи. Ми зробимо їх не для Євросоюзу, а для себе. Однак вони збігаються з баченням ЄС», – наголосив президент України.

Також, зазначили у прес-службі, лідери країн позитивно оцінили економічну та інвестиційну співпрацю двох держав, а також наголосили на важливості поглиблення співробітництва в цих галузях.

Під час зустрічі було обговорено активізацію співпраці у галузі альтернативної енергетики.

У прес-службі також поінформували, що литовська сторона підтвердила підготовку до проведення Міжнародної конференції з питань реформ в Україні, що відбудеться у 2020 році в Литві.

Учасники зустрічі серед іншого обговорили питання мирного врегулювання конфлікту на Донбасі, зокрема в рамках «Нормандського формату».

Президент Литви запросив Зеленського до Вільнюса, у свою чергу глава Української держави закликав литовців відвідати інвестиційний форум у Маріуполі восени цього року й долучитися до відновлення інфраструктури Донбасу.