Ілюстрація / REUTERS

Росії у рамках обміну утримуваними особами з чітким дотриманням законодавства та процесуальних норм передано 35 осіб.

Про це йдеться в повідомленні на сторінці Служби безпеки України у Facebook.

"7 вересня під патронатом президента України Володимира Зеленського Служба безпеки України забезпечила повернення на Батьківщину 35 українських громадян, які незаконно утримувались в Росії та на тимчасово анексованій території АР Крим", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

В СБУ нагадали, що серед звільнених - 22 військовополонених моряки та два співробітника СБУ, які були захоплені у Керченській протоці, а також 11 політв'язнів.

Читайте такожЛітак з українськими моряками та політв'язнями приземлився в "Борисполі" (фото, відео)

"Згідно з процедурою, іншій стороні передано 35 осіб. Усі вони були засуджені в Україні за різні злочини або є фігурантами кримінальних проваджень. Їхнє звільнення відбувалося з чітким дотриманням українського законодавства та процесуальних норм. Обмін проводився під наглядом Міжнародного комітету Червоного Хреста", - додали у відомстві.

Зазначається, що з 2014 року, завдяки СБУ, до рідних та близьких з РФ та тимчасово окупованих територій повернулося 3 тис. 280 українців.

"Робота Служби зі звільнення громадян України триває, адже тільки на території ОРДЛО незаконно утримується 227 українців", - наголосили у прес-службі.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 7 вересня, в рамках обміну утримуваними особами з РФ в Україну повернулися 24 українські військовополонені моряки та 11 політв’язнів: Роман Сущенко, Олег Сенцов, Олександр Кольченко, Володимир Балух, Станіслав Клих, Микола Карпюк, Олексій Сизонович, Павло Гриб, Едем Бекіров, Євген Панов, Артур Панов.