Дональд Трамп / REUTERS

Представники адміністрації президента США Дональда Трампа намагалися перешкодити йому зустрітися з президентом України Володимиром Зеленським або зателефонувати йому.

Про це повідомляє Washington Post, передає «НВ».

Читайте такожУкраїна дозволила оприлюднити запис розмови із Зеленським – Трамп

Відео дня

За даними видання, в адміністрації Трампа побоювалися, що зустріч він використовує для того, щоб змусити Зеленського надати інформацію про його потенційного суперника на виборах президента 2020 року Джо Байдена.

Один з колишніх чиновників розповів виданню, що від зустрічі хотіли відмовитися, тому що вона «не була б сфокусована на відносинах Україна-США».

У той же час представники Білого дому спростували ці повідомлення, заявивши, що на засіданнях Ради національної безпеки такі побоювання не піднімалися і що Трамп зосередився на тому, щоб переконати Україну викорінити корупцію.

Офіційно Білий дім відмовився від коментарів з цього питання.

Як повідомляв УНІАН, президент України перебуває у США з робочим візитом для участі в 74-й сесії Генасамблеї ООН. Зустріч Трампа і Зеленського запланована на 25 вересня в кулуарах Генасамблеї ООН. Зеленський сподівається, що його зустріч з Трампом буде продуктивною.