Не варто спекулювати на тому, що українська сторона підписала в Мінську формулу Штайнмаєра / фото прес-служби політика

Тому парламент як вищий законодавчий орган повинен випереджувати ці події і доносити суспільству справжню позицію України. Таку думку з трибуни Верховної Ради висловив співголова депутатської групи «За майбутнє» Тарас Батенко.

«Разом з цим випереджувати події повинна й виконавча гілка влади. Щоб в частині останніх угод тристоронньої групи у Мінську і тих розмов, які велися стосовно формули Штайнмаєра щонайменше міністр іноземних справ Пристайко був присутній у залі парламенту і відповів на усі питання, які хвилюють суспільство», – наголосив Тарас Батенко.

Політик зауважив: не варто спекулювати на тому, що українська сторона підписала в Мінську формулу Штайнмаєра.

Відео дня

«Україна приймає текст формули. Це різні поняття. Ми розуміємо, що цей крок необхідний президенту для подальшого просування по нормандському процесу. Щоб розпочинати переговори, запрошувати Росію та інших учасників і розробляти карту дій, як ми рухаємося в плані реінтеграції Донбасу. Говорячи про «страшилки» і реальні перестороги, варто зазначити, що капкани, в які Україна потрапила, були підсунуті нам раніше. Вони «сидять» у Мінську-1 і Мінську-2. І ми нікуди не можемо подітися. Бо як тільки Україна виходить з мінського процесу, це може відобразитися на санкційному режимі стосовно Російської Федераціії», – підкреслив Тарас Батенко.

Буде чи не буде підписана формула, – покаже нормандський формат, зазначив Тарас Батенко.

Депутат також наголосив, що, в першу чергу, вона має складатися з безпекової, а не політичної частини. А саме – з питань розмежування і виведення військ, обміну полоненими, демілітаризації окупованих частин і контролю за кордоном.