Пристайко запевняє, що «червоних ліній» є дуже багато / фото УНІАН

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко наголошує - Україна відстоює позицію, що бойовики не зможуть обиратися у Верховну Раду в разі урегулювання ситуації на Донбасі.

Про це Пристайко сказав в ефірі телеканалу ICTV.

Читайте такожУсі умови для зустрічі в «Нормандському форматі» виконані, узгоджується дата – Пристайко

Відео дня

"Ми хочемо пояснити українському народу те, що його безпека - це пріоритет для нас, для нового уряду. Те, що суверенітет і територіальна цілісність нашої держави - це є пріоритет для нас. Повернення нашої землі, зокрема Криму - це є пріоритет для нас", - заявив Пристайко.

При цьому він заявив, що озброєні бойовики, які воювали проти України на Донбасі, не зможуть обиратися у парламент України в разі припинення війни і встановлення миру.

"І, наприклад, люди, які стріляли в наших людей, не повернуться... і не сядуть поруч з депутатами Верховної Ради. Це теж політична «червона лінія». І таких «червоних ліній» дуже багато - в межах яких відбувається політичний процес, політичне обговорення", - наголосив Пристайко.

Як повідомляв УНІАН, міністр закордонних справ України Вадим Пристайко наголошує, що Росія шукає підстави для того, щоб не проводити зустріч лідерів країн "нормандського формату" (України, Франції, Німеччини і Росії).