Володимир Путін / Фото: REUTERS

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко наголошує, що Росія шукає підстави для того, щоб не проводити зустріч лідерів країн "нормандського формату" (України, Франції, Німеччини і Росії).

Про це Пристайко сказав в ефірі телеканалу ICTV.

Читайте такожУ Путіна назвали ще одну умову для проведення саміту "нормандської четвірки"

Відео дня

Зокрема, його запитали про умови проведення зустрічі лідерів країн "нормандської четвірки" з огляду на те, що представник Росії при ОБСЄ Олександр Лукашевич заявив, що тепер умовою зустрічі в "нормандському форматі" є імплементація "формули Штайнмаєра" в українське законодавство.

Глава МЗС України сказав, що Росія вже не вперше заявляє про нову "третю" умову, адже спочатку було погоджено лише дві умови - припинення вогню і підтримання "хлібного перемир'я" та погодження "формули Штайнмаєра".

"Напевно це пов'язано з тим, що Україна взяла і виконала дві існуючих умови... Я думаю, що відчуваючи, що тиск збільшується, що Україна робить певні реальні кроки, Росія вимушена шукати нові і нові підстави для того, щоби не проводити цю зустріч лідерів", - заявив Пристайко.

У цьому зв'язку міністр наголосив, що на сьогоднішній момент він не бачить зацікавленості Росії у проведенні цієї зустрічі.

"Щонайменше, на цей час, зустріч відкладається все далі і далі. Перший раз ми чули про технічну неможливість Путіна приїхати, хоча два лідери запропонували і дата була запропонована французами, і зараз три лідери - наш президент, французький і німецький канцлер готові, пропонується новий набір дат. Але поки до цього часу ми не чуємо від Росії готовності зустрітися у цьому форматі", - сказав Пристайко.

Як повідомляв УНІАН, міністр закордонних справ України Вадим Пристайко повідомив, що умови усіх сторін для нової зустрічі у "нормандському форматі" були виконані і наразі узгоджується її дата.