Руслан Рябошапка / REUTERS

Генеральний прокурор України Руслан Рябошапка знає про те, що деякі народні депутати «Слуги народу» бажають його звільнення, але це його не засмучує.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив журналістам, відповідаючи на запитання, чи відчуває він тиск з боку Андрія Портнова, та народних депутатів від «Слуги народу» Максима Бужанського та Олександра Дубинського, які вимагають від нього порушити кримінальне провадження проти п’ятого президента України Петра Порошенка.

Читайте такожРябошапка призначив керівництво департаменту ГПУ з розслідування справ Майдану

Відео дня

«Що значить відчуваю тиск? Я спостерігаю за тим, що відбувається. Але сказати, що це мене засмучує, я не скажу. На мої дії, вчинки і плани це не впливає. Ми не можемо керуватися якимись мелодійними атаками, через які люди хочуть досягнути свого результату. У кожного з людей є свої плани і свої мотиви. До прикладу - Лукаш (міністр юстиції часів Януковича Олена Лукаш - УНІАН) атакує для того, щоб дискредитувати, тому що у неї є підозра. У Портнова є також свої мотиви, які пов’язані з тим, що можливо, прокуратура не робить того, що хоче Портнов. Депутати з нашої фракції, можливо теж чогось хочуть, або той, хто ними керує, чогось хоче від прокуратури, чого прокуратура не робить. Але ми будемо виходити з того, що потрібно людям», – сказав Рябошапка.

Також він додав, що на позицію тих депутатів, які його критикують, можуть впливати і олігархи.

«Я не виключаю, що ці олігархи теж можуть впливати, чи якось допомагати депутатам формувати свою точку зору», – зазначив Рябошапка.