МЗС викликало посла Франції через слова Макрона / Фото УНІАН

Міністерство закордонних справ України запросило Посла Франції, аби він надав роз‘яснення щодо неоднозначної заяви французського президента Еммануеля Макрона про українців.

Відповідний коментар речниці МЗС Катерини Зеленко оприлюднено на сайті Міністерства.

Читайте такожВісім мігрантів з обмороженням знайдені у фурі-рефрижераторі у Франції

Відео дня

«Посол Франції відзначив, що претензій до громадян України, які подорожують Францією, у французької сторони немає. Відтак, слова Е.Макрона, які стосувалися проблематики міграції та законного працевлаштування, були висмикнуті з контексту», - йдеться у коментарі.

Сторони підтвердили, що між Києвом і Парижем є повне розуміння в питанні реалізації домовленостей про пересування громадян.

Як повідомляв УНІАН, президент Франції Еммануель Макрон дав інтерв'ю правому журналу Valeurs Actuelles, чим викликав критику на свою адресу.

В інтерв'ю він, зокрема, сказав, що усіма силами хоче боротися проти паралельних суспільств та нелегальної імміграції у Франції, згадавши при цьому й українців.

"Я віддаю перевагу легальним іммігрантам з Гвінеї чи Кот-д'Івуар (...) замість нелегальних українських чи болгарських банд", - сказав президент Франції Valeurs Actuelles.

Критики вже заявили, що подібними заявами Макрон підіграє французьким прихильникам правих поглядів і хоче відібрати голоси у правопопулістки Марін Ле Пен на майбутніх президентських виборах у 2022 році. Нещодавно Ле Пен вже оголосила про намір брати участь у цих перегонах.