Бахматюк має намір звернутися в спеціалізовану антикорупційну прокуратуру для вирішення конфлікту з НАБУ / фото capital.ua

Екс-власник «VAB Банку», власник одного з найбільших українських агрохолдингів «Укрлендфармінг» Олег Бахматюк має намір звернутися в спеціалізовану антикорупційну прокуратуру для вирішення конфлікту з Національним антикорупційним бюро, який оголосив його в розшук у зв'язку з підозрою в розтраті 1,2 млрд грн стабілізаційного кредиту, виданого Національним банком України.

Про це він розповів в інтерв'ю УНІАН.

«Будемо звертатися в спеціалізовану антикорупційну прокуратуру, будемо вести з нею діалог, щоб нам дали можливість захищати свої права», - сказав він.

Відео дня

Читайте такожОголошений у розшук екс-власник «VAB Банку» Бахматюк має намір повернутися в Україну найближчим часом

Крім цього, Бахматюк допускає, що для вирішення виниклої ситуації йому доведеться звертатися в міжнародні суди.

За його словами, рішення НАБУ про вручення йому підозри й оголошення в розшук є політично мотивованим і пов'язане з особистою неприязню директора відомства Артема Ситника до бізнесмена.

«У нас є особистий конфлікт з Ситником, і таким чином він мені передає привіт. Сьогодні був суд, тому що радник моєї рідної сестри, яка є підозрюваною по даній справі, виступає свідком проти Ситника. Тобто, тут є конфлікт інтересів. Ми не маємо до цього ніякого відношення, але ми стали жертвою його вендети», - пояснює Бахматюк.

При цьому, він стверджує, що готовий до діалогу з опонентами за умови, що ті гарантують рівність у правах, безпеки та можливості.

«Я завжди в публічному полі і готовий до будь-якої дискусії - навіть з найстрашнішим ворогом, але прошу забезпечити мене рівність у правах, безпеки та можливості. Однак, важко говорити з людиною, коли він тебе палицею б'є по голові, і це його аргумент», - підсумував він.

Як повідомляв УНІАН, 22 листопада 2019 року на сайті Міністерства внутрішніх справ з'явилася інформація про оголошення в розшук екс-власника «VAB Банку», власника агрохолдингу «Укрлендфармінг» Олега Бахматюка. Раніше, 14 листопада, детективи НАБУ повідомили Бахматюку про підозру у заволодінні 1,2 млрд грн стабілізаційного кредиту, наданого «VAB Банку» Національним банком України.

Бахматюку інкримінують скоєння злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) і ч. 3 ст. 209 (легалізація (відмивання) грошових коштів та іншого майна, здобутих злочинним шляхом) Кримінального кодексу України.