Андрію Садовому пом'якшили запобіжний захід / фото УНІАН

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду скасувала заставу меру Львова Андрію Садовому, підозрюваному у зловживанні владою.

Як повідомляє РБК-Україна, суд обрав міському голові Львова запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання.

"Застосувати до Садового запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання... Покласти на Садового такі вимоги: прибувати до слідчого за кожною вимогою, утримуватися від спілкування зі свідками кримінального провадження", - ухвалив суддя.

Відео дня

У разі, якщо Садовий не виконувати зобов'язання, щодо нього можуть застосувати штраф від 525 до 4,2 тисяч гривень. Контролювати виконання особистих зобов'язань будуть детективи Національного антикорупційного бюро.

Строк дії покладених обов'язків визначено до 20 січня 2020 року. Ухвала оскарженню не підлягає.

Читайте такожСадовий буде судитися з прокурорами, які ведуть його справу

Як повідомляється, розгляд апеляції почався о 15:00 4 грудня. Суд вислухав заяви тих, хто готовий взяти Садового на поруки. Виступили екс-депутати минулого скликання Олег Березюк, Олег Лаврик, Сергій Кіраль, Оксана Сироїд, Тетяна Острікова, Тарас Пастух, Андрій Гуржій, нардеп Павло Бакунець, екс-депутатка VII скликання Оксана Продан.

Крім того, апеляційну скаргу прокурора Сидоренка залишили без задоволення. Прокурор попросив збільшити меру Львова заставу до 50 мільйонів гривень, а також забрати в нього закордонний паспорт і встановити йому обмеження не покидати Львів без дозволу правоохоронців.

Як повідомляв УНІАН, 21 листопада представники Спеціалізованої антикорупційної прокуратури вручили підозру Садовому у зловживанні владою у справі будівництва індустріального парку в Рясному та незаконному відчуженні земель колишнього колгоспу та спричиненні збитків державному бюджету у 93 млн грн.

За словами Садового, у 2015 році Львів на відкритому інвестиційному конкурсі залучив інвестора – компанію CTP. Від цієї компанії за землю, на якій має з’явитися індустріальний парк, місто отримало 54 млн грн.

Садовому інкримінують ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України – перевищення влади та службових повноважень.

27 листопада Вищий антикорупційний суд обрав Садовому запобіжний захід у вигляді внесення застави в розмірі 1 млн 056 тис. 500 грн.

Довідка. У Львові планується будівництво індустріального парку площею майже 25 га. Керуюча компанія – дочірня компанія нідерландського гіганта нерухомості виробничого призначення у країнах Центральної та Східної Європи СТР. Компанія планує інвестувати у будівництво майже 50 млн євро і збудувати у кілька етапів загалом 100 тис. кв. м виробничих приміщень. Це понад 3 тис. нових робочих місць.