Корнієнко уточнив, що в документі має бути передбачено спочатку виконання «безпекового фактора, а потім - політичного» / УНІАН

Перший заступник голови фракції «Слуга народу» Олександр Корнієнко заявляє, що позиції щодо нового законопроекту про особливий статус Донбасу залежать від прогресу у виконанні домовленостей «нормандської четвірки».

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав у коментарі журналістам.

Читайте такожМоніторингова місія ООН з прав людини рекомендує Україні переглянути закон про мову

Відео дня

На питання про те, чим відрізнятиметься новий законопроект про так званий особливий статус Донбасу, від чинного закону, Корнієнко відповів: «Ми це ще обговорюємо в рамках тих позицій, переговорних, які були на «нормандській зустрічі». Ми вчора якраз спілкувалися з президентом, будемо продовжувати це спілкування. Поки що це ще напрацьовується... Ближче до наступної «нормандської зустрічі» ми будемо бачити прогрес у виконанні домовленостей на цій зустрічі й будемо тоді вже переходити до конкретики».

На уточнення, чи означає це, що робота над новим законопроектом розпочнеться ближче до березня, він сказав: «Так, ближче до зустрічі».

На питання, на які саме зрушення очікується, Корнієнко зауважив, що необхідно виконати, зокрема, домовленості щодо обміну. «Імплементація формули Штайнмайєра в законодавство - це наступні кроки після того, як ми побачимо прогрес по існуючим домовленостям», додав перший заступник голови фракції «Слуга народу».

Як повідомляв УНІАН, 11 грудня перший заступник голови фракції «Слуга народу» Олександр Корнієнко заявив про розробку нового законопроекту щодо особливого статусу Донбасу. При цьому він не зміг спрогнозувати, коли такий законопроект може бути підготовлений. «Може бути, і більше як півроку, але точно за рік, я гадаю, що ми впораємося», - сказав він.

Корнієнко уточнив, що в документі має бути передбачено спочатку виконання «безпекового фактора, а потім - політичного».

Він запевнив, що до Конституції не вноситимуться поправки щодо особливого статусу Донбасу.