фото УНІАН

У зв'язку з резонансною пожежею в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу звільнено начальника Головного управління ДСНС в Одеській області Віктора Федорчака та одного з його заступників Михайла Вовка.

Про це повідомила прес-служба регіонального главку ДСНС.

Як зазначається, наказом ДСНС України генерал-майора служби цивільного захисту Федорчака звільнено в запас ЗСУ.

Відео дня

Читайте такожОдеса у вогні. Хто відповість за нову трагедію

Іншим наказом ДСНС звільнено від займаної посади заступника начальника із запобігання надзвичайним ситуаціям Михайла Вовка.

Наказом ДСНС України від 20 грудня на посаду начальника регіонального главку ДСНС призначено полковника Вадима Шулюка, який до цього був першим заступником Федорчака, після відсторонення якого виконував обов'язки начальника главку.

Як пояснив УНІАН представник управління, обидва звільнення пов'язані з пожежею в коледжі, що призвело до масової загибелі людей.

Як повідомляв УНІАН, вранці 4 грудня в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу на 3-му поверсі 6-поверхового навчального корпусу виникла пожежа, площа якої сталася 4 тис. кв. м. У цьому кутовому будинку розміщувалися 19 різних організацій, установ.

Внаслідок пожежі загинули 16 людей, постраждали більш як 30 осіб.

Читайте такожОчевидці пожежі в Одесі, які врятувалися з охопленого вогнем будинку: «Жертв могло бути більше»

За фактом пожежі відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України. Крім того, у зв'язку з пожежею ГБР проводить розслідування за фактом службової недбалості співробітників регіонального главку ДСНС (ч. 2 ст. 367 ККУ).

17 грудня стало відомо, що причиною загоряння стала несправність електропроводки або побутових електроприладів.

Під час недавнього візиту до Одеси прем'єр-міністр Олексій Гончарук заявив, що буде клопотати про звільнення Федорчака. Сьогодні на засіданні сесії Одеської облради депутати звернулися до керівництва ДСНС і МВС з проханням звільнити Федорчака.