Ілюстрація REUTERS

Президент України Володимир Зеленський і президент РФ Володимир Путін констатували, що обмін утримуваними особами сприяє зміцненню взаємної довіри.

Про це УНІАН повідомили в прес-службі Кремля за підсумками телефонної розмови глав держав.

«Дано позитивну оцінку проведеним 29 грудня між Києвом і Донбасом обміну утримуваних осіб за принципом «всіх встановлених на всіх невстановлених». Констатовано, що це йде в руслі домовленостей, досягнутих на саміті «нормандської четвірки» в Парижі 9 грудня, сприяє зміцненню взаємної довіри», - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Читайте такожКількість задоволених роботою Зеленського українців різко зросла - опитування (інфографіка)

Крім того, підкреслено необхідність продовження послідовної реалізації мінського «Комплексу заходів».

Підкреслена важливість укладеної напередодні «пакетної» угоди, яка передбачає продовження з 1 січня 2020 року безперебійного транзиту російського газу до Європи через територію України. Відзначено конструктивний характер минулих переговорів, підсумки яких створюють сприятливу атмосферу для вирішення інших двосторонніх проблем.

Президенти обмінялися привітаннями з нагоди Нового року та висловилися за розвиток російсько-українських відносин у 2020 році, заявляють у Кремлі.

Також у Путіна додали, що розмова відбулася з ініціативи української сторони.

Як повідомляв УНІАН, згідно з інформацією прес-служби глави української держави, під час телефонної розмови Зеленський і Путін домовилися негайно перейти до узгодження списків для звільнення українців, в тому числі і кримчан, які перебувають у Криму і на території Росії, і росіян, які перебувають в Україні.

Крім того, глави держав висловили сподівання, що повне припинення вогню вздовж лінії розмежування на Донбасі почнеться найближчим часом.